Ontwerp

Rust en ruimte kenmerken onze tuinontwerpen. Kleine en grote tuinen die het leven binnen en buiten met elkaar in balans brengen. Ontwerpen waarin groen, water, hout en steen in alle seizoenen verrassend met elkaar harmoniëren. Een geraffineerd spelen met borders, terrassen, grasvelden, hagen en waterpartijen. Zelfs de kleinste tuin lijkt groter door strakke lijnen, een mooie vlakindeling en uitgekiende, soms minimale, hoogteverschillen.

Dirne Leeftuinen ontwerpt tuinen voor particulieren en bedrijven.

Een particuliere tuin is voor ons geen lapje grond naast de woning.  Huis en tuin moeten elkaar aanvullen en verrijken. Ook binnen moet je het hele jaar door met plezier van de tuin kunnen genieten. Anderzijds moet een stukje binnenleven ook buiten kunnen worden genoten. Functionele en sfeerverlichting kan hierbij zeer ondersteunend werken. In onze visie  zijn binnen en buiten deel van één leef- en werkgeheel.

Deze visie weerspiegelt zich ook in onze ontwerpen voor bedrijfstuinen, waar de tuin het visitekaartje van de ondernemer is. Het is voor iedere bezoeker immers de eerste indruk die hij krijgt en de laatste die hij meeneemt.  

De opdrachtgever wordt volledig betrokken bij alle fasen van het ontwerpproces. Uw wensen staan centraal zodat het eindontwerp precies datgene is wat u voor ogen is komen staan tijdens de verschillende besprekingen.

Wat mag u verwachten als u aan Dirne Leeftuinen het ontwerpen van een nieuwe tuin gunt? Op weg naar het definitieve ontwerp doorlopen wij samen met u in een afgesproken tijdsbestek een ontwerpproces dat uit zeven stappen bestaat. We doen dit voor grote en kleine tuinen. Eerst wordt er een gedetailleerde opname gemaakt van bestaande bouwkundige elementen en beplanting. Op basis hiervan wordt een overzichtstekening gemaakt die dient als basis voor twee schetsontwerpen. Deze geven de mogelijke toekomstige hoofdindeling van uw tuin weer.

Als uw gevoel bij een van deze schetsen goed is en u zich heeft uitgesproken voor de te gebruiken materialen zal het schetsontwerp worden uitgewerkt tot een definitief tuinontwerp-op-schaal. Deel van het definitieve ontwerp zijn een bestratings- en beplantingsplan en -voorzover gewenst- een verlichtingsplan en een beregeningsplan. Voorgaande stappen resulteren in de vaststelling van het definitieve tuinontwerp. Daarna wordt met u het uitvoeringsplan van aanleg vastgesteld.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.